Natuurwerkdag op vier locaties in gemeente Delfzijl

DELFZIJL - Vrijwilligers gaan zaterdag 2 november aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag. In de gemeente Delfzijl worden op vier locaties de hanen uit de mouwen gestoken.

In de provincie Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen deze grootste vrijwilligersdag in het groen, met dit jaar als thema biodiversiteit. Samen buiten aan de slag met snoeien, maaien, zeisen, timmeren of planten op zo’n 35 locaties in de provincie.

Biessum, Tuikwerdrrak, Spieksterbos en Parkbos Woldendorp

In Delfzijl draait het onder andere omwilde bijen, vlinders, vogels en watersalamanders. In Biessum: staat uitdunnen en snoeien van de bosranden en takkenslepen in het Biessumerbos op het programma, Aan de Tuikwerderrak gaat het het onderhoud aan paden en het maken van takkenrillen; in Spijk is er een onderhoudsdag in het Spieksterbos en in Woldendorp gaan vrijwilligers in het Parkbos randen afzetten en takkenrillen maken.

Zoek een leuke locatie

Lekker een dag buiten aan de slag? Doe mee en meld je aan, alleen of samen met je ouders, familie, vrienden of buren. Zoek een leuke locatie bij jou in de buurt op: www.natuurwerkdag.nl.

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van LandschappenNL.