Beter spel maar nog geen winst voor Phoenix

DELFZIJL - De rugbyers van Phoenix hebben zondag thuis in Delfzijl met 12-64 verloren van RC Feanster uit Heerenveen.

Phoenix was de eerste twee wedstrijden van het seizoen niet goed begonnen en leek zich hiervan iets te herstellen. Men wist de eigen scrum beter te houden hetgeen meer mogelijkheden gaf om aanvallen op te zetten. Echter door slordige passes in de aanval en matig tackelen verdedigend was het RC Feanster uit Heerenveen dat uiteindelijk terecht wist te winnen.

Puzzelen

Het was puzzelen voor de coaches van Phoenix om dit weekend weer een team op het veld te krijgen. Op een uitstekend bespeelbaar veld was het Phoenix dat in de beginfase van de wedstrijd leek te slapen. Knullige foutjes zorgden er voor dat goed loopwerk teniet werd gedaan. Tijdens een van de aanvallen van de thuisploeg was de support te laat en wist Feanster snel het balbezit over te nemen. Enkele gemiste tackles later en Phoenix keek tegen een achterstand aan. Dit zou typerend blijken voor de gehele middag. Phoenix probeerde met enkele leuke aanvallen wat terug te doen. Verdedigend gaven de Delfzijlsters echter niet thuis.

Tackles gemist

Te veel tackles werden gemist waardoor de wedstrijd in de eerste helft al min of meer beslist was. Phoenix wist zo nu en dan wel wat te creëren maar persoonlijke fouten en slordigheden bleven de thuisclub parten spelen.

De tweede helft was het een iets meer gelijk opgaande strijd. Lennart Boerma wist voor de thuisploeg tweemaal een try te scoren en Nick Boersma kwam net tekort om een derde try voor de thuisploeg te maken.