Rondetafelgesprek Migrantenvrouwen

Delfzijl - Er vindt 23 oktober vindt in de bibliotheek van Delfzijl een rondetafelgesprek plaats, waarbij zeven migrantenvrouwen vertellen over gebeurtenissen in hun leven.

Vaak zijn migratie-verhalen de verhalen van mannen. In dit gesprek wil men de verhalen van de vrouwen een plek bieden. Hoe hebben zij de migratie ervaren en wat hebben zij zelf bij kunnen dragen aan het vinden van een nieuwe plek in de samenleving? Vrouwen van diverse herkomst gaan met gespreksleidster Marion Kamp en met elkaar in gesprek.

Aanvang is om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur en de toegang is gratis. De bibliotheek bevindt zich aan de Oude Schans 23 in Delfzijl.

In Veilige Haven

Het rondetafelgesprek vindt plaats in het kader van de expositie In Veilige Haven. In de expositie worden drie maanden lang in de bibliotheek verhalen verteld van nieuwkomers in Delfzijl. De expositie bestaat uit een film, een kunstinstallatie en diverse bijeenkomsten.

Première verplaatst

De eerder aangekondigde première van de documentaire 9 november is verplaatst naar een nieuwe datum. Door de grote belangstelling wordt de film nu 1 december vertoond in de grote zaal van theater de Molenberg. Aanvang is om 14.00 uur. Toegangsprijs is 2 euro. Nadere informatie volgt.