Knappe prestatie bugeliste Fanfare Concordia

Middelstum - Jiska Zuidhof, leerling en bugeliste bij Fanfare Concordia Middelstum, mocht zaterdag deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor blazers solisten en ensembles in Ede.

Ze had zich hiervoor geplaatst nadat ze in juni van dit jaar kampioen werd op het solistenconcours van de muziekbond Groningen en Drenthe. Jiska kwam zaterdag uit in de 4 e divisie en speelde op haar bugel het werk ‘Reflections’ van Reginald Heath. Ze werd hierbij begeleid door pianiste Nanke Flach uit Groningen.

De juryleden André Heuvelman en Jacques Claessens waren vol lof over Jiska haar optreden met een mooie bugelklank en haar prachtige muzikale lijnen. Ze gaven haar dan ook in totaal 81 punten. Hiermee kwam ze in de middenmoot terecht binnen de 4 e divisie op dit Nederlandse Kampioenschap.

Jurylid Heuvelman vatte het gehele NK als volgt samen: ‘Wat een talent, passie, performance en vooral kwetsbaarheid bij alle solisten.’ Kortom: Een hele knappe prestatie van de 13 jarige bugeliste van Concordia, die les krijgt van Jan Werkman.