Brood 'van vroeger' bij Hema Delfzijl

DELFZIJL - Hema Delfzijl heeft een nieuwe broodafdeling met een uniek assortiment van brood zoals dat vroeger gebakken werd.

„Al het brood wordt meerdere malen per dag afgebakken, dus het ruikt heerlijk in de winkel,” vertelt Eigenaar Reinier Doornbos. „Brood was vroeger véél lekkerder.”

30 uur

Met dat uitgangspunt is het nieuwe brood van Hema ontwikkeld. Het maken ervan is een uniek proces waarbij het deeg gemiddeld 24 uur rijst. Het brood, 100% natuurlijke grondstoffen. wordt gebakken op natuursteen. „De natuur krijgt de tijd om haar werk te doen, maar liefst 30 uur in plaats van 3 uur,” weet Doornbos. „Hiermee gaan we terug naar het productieproces van vroeger, maar wordt er wel gebruik gemaakt van de technieken van morgen. Dit resulteert in pure, uitstekend verteerbare producten. Kortom; het allerbeste brood. Bereid met tijd en vakmanschap, én dat proef je.”

Bij Hema Delfzijl zijn verder croissantjes, Kaiser broodjes en vele andere kleine broodjes verkrijgbaar, net als boerenbroden die ook in de winkel afgebakken worden.

De komende weken kan men het nieuwe brood proeven.