Platform Duurzaamheid in Loppersum vraagt inwoners mee te denken over duurzaamheid en milieu

Het Platform Duurzaamheid van de gemeente Loppersum houdt dinsdag 17 september een bijeenkomst in het Lopster gemeentehuis. Inwoners van en ondernemers in de gemeente Loppersum wordt gevraagd in deze bijeenkomst mee te denken over bestaande én nieuwe activiteiten op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Op de agenda staan de gezamenlijk energievisie van gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum, het Warmtenet Loppersum, de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2019 en de Nacht van de Nacht op 26 oktober 2019.

Verder wordt een presentatie gegeven over de duurzaamheidsregels van 5xBeterBezig uit het milieubeleidsplan 2017 – 2020 van gemeente Loppersum.

Adviezen op het gebied van duurzaamheid

,,Het Platform Duurzaamheid biedt ruimte aan alle duurzame ideeën, uitwisseling van informatie, netwerken en discussie”, zegt wethouder Bé Schollema. ,,We doen dit nu een aantal jaren. Er komen bruikbare adviezen op het gebied van duurzaamheid uit voort. Zo gebruikten we de inbreng uit voorgaande bijeenkomsten bij de ontwikkeling van het huidige milieubeleidsplan.”

Het Platform Duurzaamheid komt drie keer per jaar samen.

De bijeenkomst van 17 september begint om 19.30 uur.