Veearts Maaike uit Loppersum in bioscoop Delfzijl

DELFZIJL - Filmliga Delfzijl vertoont dinsdag 24 september om 20.00 uur opnieuw de film Veearts Maaike in de Molenberg.

Met de documentaire ‘Veearts Maaike’ geven filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen een uniek kijkje in het boerenleven door over de schouder van veearts Maaike van den Berg uit Loppersum mee te kijken in de stallen.

Van Stad tot Wad

Een shot van een verlaten en besneeuwd Gronings landschap, gevolgd door het beeld van het besproete gezicht van veearts Maaike van den Berg (40). Ze zit in een zwarte bedrijfsauto van Lopster dierenkliniek Van Stad tot Wad. Met een serieuze blik in haar ogen racet ze over de smalle wegen tussen de Groningse landerijen. Het is het begin van de documentaire.

Kijkers maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik en is ze actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa.

De film draait sinds zaterdag 25 juli in theaters door heel het land, maar ging reeds op 2 juni in première bij Filmliga Delfzijl.