Recordaantal 750 deelnemers Fivelstadtocht

APPINGEDAM - Een recordaantalvan 750 wandelaars deed zaterdag mee aan de zesde editie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht vanuit Appingedam

Onder zonnige omstandigheden vertrokken de deelnemers vanuit het Oude Raadhuis in zuidelijke richting om - afhankelijk van de gekozen afstand - het gebied rond het Hoeksmeer, Dannemeer en Schildmeer te verkennen. Deelnemers aan de vijf en vijftien kilometer bleven aan de noordzijde van het Eemskanaal rondom het gebied Oling, Ekenstein,Wirdum en Garreweer. Op alle afstanden werden - zelfs nog door lokale bewoners - verrassende wegen bewandeld. Onderweg als vanzelfsprekend vele mooie statige monumenten en private terreinen die de geschiedenis van het Fivelingo gebied vertellen.

Gevarieerd landschap

Onder het genot van door de organisatie aangeboden versnaperingen werden plaatsen als Garrelsweer, Wittewierum, Luddeweer en Overschild.aan gedaan.De wandelaars genoten van een gevarieerd landschap van knusse bos- en waterpartijen en oneindige vergezichten in een wisselend wolkenspel. Veel onverwachte invalshoeken van het wandelgebied werden belicht en riepen bij de wandelaars mooie herinneringen en soms nieuwe ervaringen op.