Erik Bosscher verpulvert clubrecord 100 kilometer tijdens RUN van Winschoten

DELFZIJL - De vele trainingsuren hebben hun vruchten afgeworpen. Erik Bosscher heeft zaterdag tijdens de RUN van Winschoten het al tien jaar staande clubrecord op de 100 kilometer van AV Fivelstreek aan flarden gelopen. Hij noteerde een tijd van 9 uur 51 minuten en 51 seconden.

Daarmee was hij zo’n half uur sneller dan recordhouder Jan Krans, één van zijn trainers bij de club. Bosscher leek de eerste 60 kilometer zelfs op een tijd onder de negen uur af te stevenen, maar moest in het slotstuk wat gas terugnemen. De prestatie is extra bijzonder als bedacht wordt dat hij in de tweede ronde door een wesp in zijn gezicht werd gestoken.

Gedegen voorbereiding

Bosscher werkte een zeer gedegen voorbereiding af, met een aantal ‘loopjes’, heen en weer naar bij voorbeeld Nieuw Statenzijl en de stad Groningen, van ruim boven de 60 kilometer. Dat deed hij in een volgens trainingsmaatstaven hoog tempo van tegen de 12 kilometer per uur. Het pakte prima voor hem uit.

Ook Dik Vries uit Appingedam bedwong de enorme afstand van 100 kilometer. De bekendste ultraloper uit de regio, Lydia Doornbos, is na 60 kilometer uitgestapt met maagproblemen.

Er deden ook twee atleten van AV Fivelstreek mee aan de 50 kilometer. Femke Veldman uit Delfzijl legde deze afstand af in 4.48.40, Martijn Prak finishte in 5.43,59.