Brandweer Loppersum derde bij landelijke brandweerwedstrijd

De brandweer van Loppersum is zaterdag in het Gelderse Harskamp derde geworden in de landelijke finale van een brandweerwedstrijd in de klasse TS-HD, ofwel brandbestrijding. Negen ploegen uit heel Nederland namen het tegen elkaar op in een uitgebreid scenario.

De deelnemende ploegen werden opgeroepen voor een brandmelding bij Gereedschappenfabriek Van den Brink aan de Molenweg.

Volgens het scenario was de politie op het adres gaan kijken vanwege een melding van een inbraak. Ter plaatse was een auto met drie inbrekers de hoek van het pand ingereden. In het voertuig bevond zich nog één persoon die door de politie kon worden aangehouden.

Brand in voorraadkast

Twee andere inbrekers waren op dat moment nog binnen in het pand en hebben boven een raam opengebroken. Door onbekende oorzaak brak vervolgens brand uit in een voorraadkast, met doorslag naar de kantine van het pand. Na zo'n twintig minuten spelen breidt de brand vervolgens uit naar de andere kant van een muur naast de voorraadkast.

In het gebouw zaten nog meerdere slachtoffers die door de brandweer moesten worden gered.

Brandweer Zutphen werd eerste, gevolgd door de militaire brandweer van ASK 't Harde. Loppersum werd derde, gevolgd door Zwijndrecht , 's Gravendeel, Kootwijkerbroek, Putten, Brakel en Ravenstein.