Papiercorso doet centrum Appingedam volstromen

APPINGEDAM - De 121 e editie van het papiercorso in Appingedam heeft zaterdag voor een enorme drukte gezorgd in het centrum van Appingedam. Het weer zat mee: een stralend zonnetje en een temperatuur van net boven de 20 graden Celsius.

Het thema was dit jaar Fantasie. Sommige deelnemers namen dat wel heel letterlijk, want die hadden het woordje Fantasie zelfs in hun corso- of praalwagen verwerkt. De bonte stoet van zo’n 30 deelnemers telde weer een stuk of acht, negen grotere wagens. Alle scholen deden mee, familes, straten, buurten en kleinere loop-, fiets- en skeletergroepen. De scholen hadden allemaal en hele verzameling loopgroepen, met als voordeel dat veel kinderen konden meedoen met de optocht. De Harmoniestraat deed voor het eerst sinds lange tijd weer mee, met een zeeroversschuit.

IJs

Er zaten vele mooie, met allerlei soorten papier versierde wagens bij. De meest indrukwekkende was deze keer de wagen met de minste kleur, die van cbs De Citer. Zelfs de tractor was helemaal niet terug te herkennen. Bij deze school stond alles in het teken van ijs. En daar komt weining kleur bij kijken.

Vanavond

Vanavond om 20.00 uur het corso nog eens te bekijken, maar dan zijn alle deelnemende wagens verlicht. Wie de wagens nog wat beter van dichtbij wil bekijken kan zondag van 14.00 tot 17.00 uur terecht op het kerkplein in de Wijkstraat.

Wie meer wil zien over het verleden van het corso kan terecht in Museum Stad Appingedam waar momenteel een expositie over de Damsterdag te zien is, met vele foto’s en spullen.