Nieuwe interactieve vaarroute ‘Meanderen door Waddenland’ gelanceerd

MAARHUIZEN - Op de Enne Jans Heerd in Maarhuizen wordt dinsdag de interactieve thematische vaarroute ‘Meanderen door Waddenland’ van Stichting Promotie Waddenland gelanceerd.

De vaarroute is de derde route in een reeks van tien nieuw te ontwikkelen wandel-, fiets- en vaarroutes in de regio Waddenland. Ze krijgen allemaal een plek in de nieuwe interactieve routeApp Waddenlamd Routeland..

Benen strekken

De vaarroute is 14 kilometer lang en volgt diepen, maren en raken. Onderweg popt op diverse locaties informatie op in de vorm van tekst, beeld, kaarten en geluid. Even de benen strekken kan op meerdere plekken, om meer over oude kerkenpaden, eeuwenoude wierden en de Sage van Abelstok te leren. De route kent twee startplaatsen: Marenland in Winsum en De Hoornstertil in Wehe-den Hoorn. Op beide locaties zijn (fluister-)boten te huur.

Toeristische ondernemers

Ruim twintig toeristische ondernemers, tevens deelnemers van Stichting Promotie Waddenland, liggen op of vlakbij de route. Informatie over deze bedrijven popt op als men in de buurt is. De ondernemers zijn ‘ambassadeur’ van de route. Door handig gebruik te maken van hun contacten met gasten en bezoekers wordt de kwaliteit van de routes geborgd. De ondernemers zijn namelijk het eerste aanspreekpunt voor het achterlaten van bevindingen ten aanzien van de route. Deze zullen als eerste bij de betreffende ondernemers gerapporteerd worden.

De thematische routes zijn een initiatief van Stichting Promotie Waddenland en App bouwer Knowlogy en worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Groningen. Tot maart 2020 wordt maandelijks een nieuwe route opgeleverd en aan de app Waddenland Routeland toegevoegd, die(gratis) te downloaden is via de Google Play en de App Store.