Damster Papiercorso heeft thema Fantasie

APPINGEDAM - Als het weer een beetje meezit, beleeft Appingedam zaterdag 14 september weer de drukste dag van het jaar. Dan staat het Papiercorso op de rol. Het thema is dit jaar Fantasie. „En daar kunnen de deelnemers goed mee uit de voeten, hebben we begrepen,” vertelt voorzitter Liesbeth van Diedenhoven van de Stcichting Damsterdag.

In de bonte stoet van praalwagens, corsowagens, onherkenbaar ‘verstopte’ skelters en fietsen en loopgroepen zijn zo’n dertig deelnemers vertegenwoordigd. Zowel bij het middag- als het avondcorso zijn er vier muziekkorpsen om het geheel op te luisteren.

Zelfde parcours

De start om 14.00 uur is vanaf het Stadskantoor aan de Wilhelminaweg. Hetzelfde parcours als vorig jaar voert het corso twee keer door de Wijkstraat, zodat het publiek de straat niet hoeft over te steken om al dat fraais van alle kanten te kunnen bekijken. Op het drukste stuk in de Wijkstraat komen voor de veiligheid voor de eerste keer dranghekken te staan.

Het verlichte avondcorso begint om 20.00 uur vanaf Gemeentewerken aan de Dijkhuizenweg. Ook dan volgt dezelfde route als vorig jaar (zie: www.damstedag.nl).

Expositie

Na afloop is er een concert van DSHO. Wie de wagens nog wat beter van dichtbij wil bekijken kan zondag van 14.00 tot 17.00 uur terecht op het kerkplein in de Wijkstraat. Wie meer wil zien over het verleden van het corso kan terecht in Museum Stad Appingedam waar momenteel een expositie over de Damsterdag te zien is, met vele foto’s en spullen.