Nieuw parcoursrecord Proostmeerloop

WAGENBORGEN - Arjan Marchand uit Groningen heeft zaterdag het parcoursrecord van de Proostmeerloop over 10 kiloemeter in Wagenborgen verpletterd. Hij zette het in 31 minuten en 25 seconden bijna een minuut scherper.

Marchand liet Paul Geertsema uit Goutum bijna een minuut achter zich. Rob Vijver uit Hichtum werd derde en de in Wagenborgen wonende Jan Venhuizen vierde.

Jessica Oosterloo

Bij de dames was het iets spannender. Jessica Oosterloo uit Appelscha zegevierde in een tijd van 37,36. Ze zette Nederlands kampioen 100 kilometer Hinke Schokker, die zaterdag haar titel verdedigt tijdens de Run van Winschoten, steeds een beetje verder op achterstand. De ultra-atlete uit Eastermar liep 37.58. Ilse Rooks uit Elsloo werd derde. Lydia Doornbos en Renske Linstra, beide uit Appingedam, kwamen als vierde en vijfde over de finish.

335 deelnemers

Aan de 17e editie van de loop deden 335 atleten uit het hele Noorden mee. Die kregen onverwacht mooie omstandigheden voorgeschoteld. Een fijne looptemperatuur bij een steeds meer tevoorschijn komende zon en nauwelijks wind. Een paar uur eerder leek het daar nog totaal niet op, waardoor waarschijnlijk een aantal deelnemers besloot niet naar het prachtige parcours in Wagenborgen af te reizen.