Loopgroep De Fietsende Hardloper loopt voor het goede doel

WAGENBORGEN - De trainings- en hardloopgroep De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen zet zich de komende periode in voor het goede doel en loopt tegen NET kanker.

De trainer en oprichter, Egbert Stoutmeijer, is zelf NET kanker patiënt. Na zich menigmaal ingezet te hebben voor een goed doel, zet de groep zich nu in voor het onder de aandacht brengen van deze zeldzame kankersoort en het werven van geld voor onderzoek en behandelingsmethoden. Het geld gaat daartoe naar het UMCG kanker researchfonds te Groningen.

NET kanker

NET kanker is een zeldzame en vaak traag groeiende kankervorm. Voor deze kanker is er meestal (nog) geen genezende behandeling mogelijk. Voor onderzoek en behandeling is er nog veel geld nodig. Tot nu toe is er specifieke behandeling voor patiënten uit het noorden mogelijk in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Groningen zou daarom een gewenste uitbreiding zijn.

De loopgroep zal de komende tijd meedoen aan de Proostmeerloop en de RUN van Winschoten, op respectievelijk 7 en 14 september. De loopgroep is daartoe in speciale loopshirts gestoken van Running Center Valkema Veendam, Adviescentrum Koning uit Appingedam en de Wagenborger ondernemers: schoonheidssalon Epi Centre Noord, Kuipers Hovenier, Spar Kappen, KDV en BSO de Vrijbuiter, en bloemenhuis Vita Nova.

Meer informatie op: www.doneeractie.nl/actie/36527.