Grasbaanraces Uithuizen voortijdig afgebroken vanwege zware regenval

UITHUIZEN - De Internationale grasbaanraces van Uithuizen zijn zaterdagavond voortijdig afgebroken vanwege de zware regenval. Het programma kon grotendeels worden afgewerkt, tot aan de finales.

De wedstrijd werd overschaduwd door een enorme crash in de shorttrack 500cc klasse. Tijdens de tweede serie kwamen twee coureurs bij het inkomen van de eerste bocht met elkaar in botsing. Meerdere ambulances en een helikopter werden naar de baan geroepen. Reinse de Jong werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Wel klassement

De flinke buien gingen op den duur gepaard met een opkomende storm, waarop werd besloten om niet verder te racen. Er kon wel een klasssement worden opgemaakt.

Bij de solo's domineerden Theo Pijper en Kenneth Kruse Hansen op de korte baan. Ze scoorden evenveel punten na vier manches. Doordat Hansen sneller was tijdens een van de heats werd hij als winnaar uitgeroepen. De derde plek was voor junior Jarno de Vries, die net als de Winschoter Mika Meijer een heat op zijn naam wits te schrijven.

Bij de zijspannen won het duo Holstein/van Dijk alle heats. Detz en Arling werden tweede, voor de Franse combinatie Comblon / Agez. De Fransen verspeelden in hun eerste rit punten omdat ze een ronde te vroeg over de finish dachten te gaan.