Rondje Ziel te warm voor toeschouwers

DELFZIJL - De vierde editie van Rondje Ziel, de wielerronde van Delfzijl, heeft zondag niet veel toeschouwers getrokken. Het kwik liep op tot boven de 30 graden, waardoor de mensen waarschijnlijk meer verkoelend vertier opzochten. Sjors Dekker won het criterium.

De 25-jarige Stadjer kwam solo over de finish. Hij wist zich in de laatste rond te ontdoen van medevluchter Andries Weening. Mark Prinsen werd derde. De organisatie had met een uitstekend programma meer publiek verdiend. Bovendien was er ook nog eens sprake van spannende wedstrijden.

Floor Weerink

Bij de vrouwen zegevierde Floor Weerink. Vier dames wisten het peloton op een minuut achterstand te rijden. Willemiek Meinders werd in de sprint tweede, Paulien Koster eindigde als derde.

Funklasse

In Delfzijl verschenen op het fraaie parcours langs de stadsgracht een kleine 200 deelnemers aan de start, in vijf klassen. In de Funklasse verschenen ook veel regionale coureurs aan de start. Wielrenners die voor het eerst meededen schrokken van het tempo, dat van meet aan boven de 40 kilometer per uur lag. Frank Veenwijk won, voor Mike Huizenga en Ide Aardewiel