Feestelijke opening kindcentrum Qworzo in Woldendorp

Wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl heeft vrijdagmiddag, samen met directeur-bestuurder Geert Bijleveld (Marenland), directeur-bestuurder Lenie van der Werf (Kids2b) en directeur Jan Post (Friso Bouwgroep), de feestelijke opening verricht van kindcentrum Qworzo in Woldendorp.

Dat gebeurde door met z’n allen op een rode knop te drukken, waarna een film van de bouw werd getoond. Leraren openden vervolgens symbolisch met een grote sleutel het nieuwe gebouw.

Menninga: „Dit is het eerste kindcentrum uit het programma Scholentransitie dat gerealiseerd is. Als wethouder heb ik uitgekeken naar deze opening. Wekelijks ben ik gaan kijken hoe de bouw ging. Het is gelukt om met elkaar een prachtig kindcentrum neer te zetten dat klaar is voor de toekomst. Het kindcentrum is duurzaam, flexibel en aardbevingsbestending gebouwd.”

Nieuw onderwijsconcept

Qworzo staat voor ‘Ik word zo’. Voor de leerlingen heeft Qworzo, dat deel uitmaakt van Stichting openbaar onderwijs Marenland en kinderopvang Kids2b, namelijk een nieuw onderwijsconcept ontwikkeld. Het concept gaat uit van betrokkenheid, zelfwerkzaamheid, plezier, ervaren en zelfstandigheid van leerlingen. Daarnaast volgen kinderen een eigen leerlijn en worden ze uitgedaagd om mee te denken over hun eigen onderwijsprogramma. Kinderen zitten op basis van hun leeftijd in een unit.

In de toekomst zal ook het buitenterrein, dat dan is ingericht met een dier-, tuin- en watergedeelte, een grotere rol gaan spelen in het onderwijsaanbod.

Toekomstbestendig

De gemeente Delfzijl brengt een groot aantal basisscholen onder in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

Meer informatie

Meer informatie over de scholentransitie is te vinden op Scholentransitie.