Twee dagen lang blaas- en slagwerkmuziek in Delfzijl

Het grootste openluchtfestival voor blaas- en slagwerkmuziek in Noord-Nederland, het Muziekfestival Delfzijl, wordt dit keer gehouden op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het betreft de negende editie. Dit jaar verzorgen ruim 850 blaas- en slagwerkmuzikanten uit heel Nederland gratis optredens.

Het festival begint op de zaterdag om 13.00 uur met optredens van orkesten, fanfares, slagwerkensembles en streetbands uit voornamelijk de provincie Groningen. Naast de muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl (CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard) nemen deel Crescendo uit Stadskanaal, Harmonie uit Leek, Sint Gerlachus uit Oirsbeek, Tida Kira uit Munnekezijl en het saxofoonensemble Arancione uit Grootegast. Naast muziek op diverse podia is er ook een braderie/vrijmarkt in de winkelstraten.

Ode aan het Grunnens Laid

Het programma op de zaterdagmiddag heeft dit jaar een extra Gronings tintje door medewerking van de Groningstalige zanger Erwin de Vries. Hij brengt, naast eigen repertoire, ook werken van Ede Staal ten gehore. Verder wordt er vanaf 17.00 uur op het Molenbergplein een ode gebracht aan het Grunnens Laid, dat honderd jaar bestaat. Bezoekers wordt gevraagd mee te zingen.

Muziekshow

Op zaterdagavond vindt op het Molenbergplein de grote muziekshow plaats. Het voorprogramma begint om 19.15 uur met dweilorkest De Drumgabbers uit Delft, waarna er optredens volgen van de showkorpsen Adest Musica uit Sassenheim, Amantius uit Den Bosch, Apollo uit Goor, Junioren van DVS uit Katwijk, Laurentius uit Voorschoten en Showband Urk. Na afloop is in grand café Het Lokaal aan het Molenbergplein de afterparty.

Delfzielster Dweildag

Daags erna start om 13.00 uur de Delfzielster Dweildag. Vijftien dweilorkesten gaan Delfzijl muzikaal op de kop zetten in hun strijd om de prijzen. De optredens vinden plaats in het centrum van Delfzijl en, dit jaar voor het eerst, ook op de Havenboulevard waar ook de jurering van de dweilorkesten is. De Delfzielster Dweildag eindigt, rond 17.30 uur, met de finale en aansluitend de prijsuitreiking bij Het Lokaal.

Tribunekaarten

Alle onderdelen van het Muziekfestival Delfzijl zijn gratis toegankelijk, ook de grote muziekshow op de zaterdagavond. Bij deze muziekshow is een tribune beschikbaar op een deel van het Molenbergplein. Voor kaarten en meer informatie Muzeikfestival Delfziel