Pelgrimswandeling in en rondom Uithuizen

Stichting Pelgrimeren in Groningen organiseert voor zondagmiddag 8 september een pelgrimswandeling in en rondom Uithuizen met een bezoek aan de Jacobus de Meerdere kerk; de startplaats van de pelgrimswandeling naar Santiago de Compostela en de Dionysiuskerk.

Start- en finishlocatie van de wandeling is de parkeerplaats van het NS-station in Uithuizen. De rondwandeling, die om 14.00 uur begint, duurt ongeveer 3,5 uur en de afstand bedraagt circa 8 kilometer. De wandeling wordt begeleid door vier gidsen. De kosten bedragen vier euro per persoon, waarvan twee euro bestemd is voor de beide kerken. Donateurs gaan gratis mee. Online aanmelden op website SPIG is noodzakelijk.

Stichting Pelgrimeren in Groningen organiseert al zes jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag in de provincie Groningen. Daarvoor zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe.

Op genoemde website staan 138 rondwandelingen van 8 kilometer in Groningen en 62 etappes van rond de 21 kilometer per dag met een totale lengte van 2500 kilometer. Ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.