Gemeente Loppersum steunt Stichting Urgente Noden

De gemeente Loppersum gaat samenwerken met Stichting Urgente Noden (SUN). Wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum en SUN-voorzitter Elly Pastoor zetten woensdag hun krabbel onder de samenwerkingsovereenkomst.

SUN verleent financiële hulp aan mensen die in dringende financiële nood verkeren en geen aanspraak kunnen maken op een andere voorziening. Het geld kan bijvoorbeeld besteed worden aan woninginrichting, huishoudelijke apparaten en levensonderhoud, maar ook aan schoolkosten, aansluitkosten voor gas of licht, medische kosten en kleding.

SUN betaalt de rekening

,,Er bestaan allerlei fondsen en regelingen voor financieel hulp. Maar soms is de nood zo hoog, dat er acute hulp nodig is. Bijvoorbeeld omdat een gezin anders uit hun huurhuis gezet wordt. Dan komt SUN in beeld, zij betaalt de rekening”, zegt Bé Schollema.

,,Daarna wordt het gezin (weer) verder geholpen door reguliere hulpverlening. SUN is er dus écht op het moment dat het water aan de lippen staat.”

Bijdragen van fondsen en donateurs

De financiële steun die de stichting biedt, wordt betaald uit bijdragen van fondsen en donateurs. Voor de personele kosten ontvangt de stichting subsidie van de deelnemende gemeenten en andere partners.

De gemeente Loppersum draagt 1800 euro bij voor het jaar 2019.