Zestiental Baptistengemeente Havenlicht uit Delfzijl zet zich vrijwillig in voor Roma in Bulgarije

Zestien leden van Baptistengemeente Havenlicht uit Delfzijl hebben gedurende acht dagen hun handen uit de mouwen gestoken in Roma-dorpen in Bulgarije. De Havenkanters waren er te gast bij hulpverleningsorganisatie Mission Possible.

Mission Possible biedt sinds 1998 steun aan de Roma-gemeenschap in Bulgarije. Zo wordt kleding en schoeisel uitgedeeld, wordt in vijf dorpen elke winter een gaarkeuken geopend, zijn zondagsscholen opgezet, krijgen kinderen lees- en schrijfles, en krijgen jonge ouders medische zorg en voorlichting over opvoeding en hygiëne.

Betonijzer vlechten en bekistingsplaten stutten

Een deel van de in Bulgarije aanwezige Havenlichtgemeenteleden heeft in het dorp Rozino betonijzer gevlochten en bekistingsplaten gestut voor een 30 meter lange muur, die een kerk-wijkcentrum in aanbouw moet beschermen tegen een instortend talud.

Een enorme klus die in vier dagen geklaard moest worden en aanvankelijk voorspoedig verliep. Tot begonnen werd met het storten van 24 kubieke meter beton. De bekisting bleek op twee plaatsen niet bestand tegen de druk.

Met behulp van de Roma werd vervolgens een noodreparatie uitgevoerd, waarna het resterende gedeelte met de hand werd gestort; opnieuw samen met de Roma.

Dagbesteding

Een andere groep van de Havenlichtgemeente hield zich in drie dorpen bezig met dagbesteding voor in totaal 140 kinderen; spelletjes en knutselen rondom een Bijbels thema.

Ook werden Babyboxes - dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge ouders - uitgedeeld.