Groeneveld wil jongerenpartij in fusiegemeente Eemsdelta

Michael Groeneveld (30) uit Delfzijl wil aan de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoen met een jongerenpartij. Hij is nog op zoek naar medestanders tussen de 18 en 35 jaar die op de lijst willen staan.

Groeneveld is geen onbekende in de Delfzijlster politiek. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was hij betrokken bij de samenstelling van een lijst voor de PVV. Dat kwam volgens hem niet snel genoeg van de grond waarop hij met enkele anderen de lijst 5 voor 12 oprichtte. Ook hier ging het niet van leien dakje. De nummer 2 van de lijst haakte al snel vanwege gekrakeel binnen de gelederen.

In verlegenheid

Groeneveld kwam maart 2018 in verlegenheid omdat hij naar de Telegraaf had laten uitlekken dat het Pekelder PVV kandidaatsraadslid Jan Wekema lid was van de omstreden motorclub Black Sheep. De Pekelder trok zich daarop terug uit de politiek waarna Groeneveld zich uitputte in verontschuldigingen.

Met de Lijst 5 voor 12 lukte het Groeneveld overigens niet een plek in de gemeenteraad te veroveren. Hij probeert nu met de nieuw te vormen Jongerenpartij opnieuw in de nieuwe fusiegemeente gemeente Eemsdelta.

Volgens Groeneveld wordt in de huidige gemeente te weinig gedaan voor jongeren. ,, Er zijn veel te weinig voorzieningen. Als er al een trapveldje is wordt deze weggehaald omdat het overlast zou veroorzaken. We hadden hier een leuk verkeerspark en een mooi openluchtzwembad. Beiden zijn weg en er is niets voor in de plaats gekomen.’’

Huisvesting voor jongeren

De huisvesting voor jongeren noemt hij hopeloos. ‘’Waarom in het leegstaande ouder ziekenhuis geen appartementen gemaakt? Straks trekt de hele jeugd weg en wordt het hier een soort Tsjernobyl, een spookstad. Volgens mij is het in Appingedam en Loppersum net zo’n drama”, stelt hij.

Oud-strijdmakker Martin van de Laan uit Farmsum kiest juist voor de Seniorenpartij. Deze stond samen met Groeneveld aan het begin van de PVV in Delfzijl. Nu hij ook bij de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen bij de PVV op een onverkiesbare plaats terecht lijkt te komen heeft hij zich aangesloten bij de partij van Jan Ottens.