Drie kunstprojecten in Bierumer School met marathonmaaltijd als hoogtepunt

De Bierumer School in Bierum is tot en met 26 oktober toneel van een drietal kunstprojecten. Met als hoogtepunt het Cultuurbanket Bierum, een negen uur durende ‘marathonmaaltijd’.

In het voorste (voormalige) klaslokaal van het museum staat een installatie van een gedekte tafel van de hand van de Goudse kunstenaar Harry Stangenberger.

Verder vult de Groninger ontwerper/ vormgever Klaas Hendrik Hantschell het voormalige schoolgebouw de komende weken met een geluidsinstallatie; een bewegende, interactieve, audiovisuele soundscape.

Patrick Hoving tenslotte bezet met zijn installatie ‘In de kantlijn van de tijd’ de zolderkamer van de Bierumerschool. Hij heeft zich voor deze installatie twee maanden met een analoge camera opgehouden in in een verzorgingstehuis.

Cultuurbanket Bierum

De dinertafel van Harry Stangerberger vormt zaterdag 12 oktober het decor voor het Cultuurbanket Bierum, een negen uur durend estafettegesprek, te beginnen om 11.00 uur.

De tafel is voor negen personen gedekt. Elk uur zitten zeven (nieuwe) gasten en een (verse) gespreksleider aan tafel. Hiervoor zijn in totaal 63 mensen uitgenodigd. Verder is telkens één stoel vrij voor wie wil aanschuiven.

De gesprekken zullen vooral over kunst en cultuur in de regio gaan.