Gerrit Hofstra en Fokke de Jong winnen koningsklasse Schildweek

STEENDAM - Gerrit Hofstra en Fokke de Jong uit Oppenhuizen hebben de 74e editie van de Schildweek gewonnen bij de zestienkwadraten.

In de koningsklasse, met ook de meeste deelnemers, bleef hettot het einde van de laatste wedstrijd spannend. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden nummer twee en Theo Helder en Mijke Wijnroks gingen met de derde prijs naar huis.

Onder prachtige zomerse omstandigheden voeren zeilers uit het hele land, van jong tot oud in 8 verschillende klassen om de eer. ‘s Avonds was er volop vertier. Er kwamen duizenden bezoekers op het evenement af, vooral veel op het festival Art Carnivale.

8 Wedstrijden

De zeilers hebben zomerse omstandigheden en wisselende windsterktes gehad. In totaal zijn er 8 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.

In de Schakelklasse gingen Frank Wijkstra en Jorrit van der Kooi met de overwinning aan de haal. Barth Wijkstra en Floris Reitsema werden tweede voor Wiebo de Visser en Christine de Vries.

In de Laser 4.7 klasse heeft Justin Honkoop de Schildweek gewonnen voor Annika van der Deen en Monique Sabong.

Jeugd

Bij de jeugd was de eerste prijs in de Flitsklasse voor Jeanet Engelsma en Anouk Vissia. Podiumplekken waren en voor Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma en Judith Jasper en Tamar Zijlstra. In de Flits C klasse gingen Matthijs Vissia en Charlotte Mars met de hoofdprijs naar huis, voor Margot Bijlsma en Evie Zijlstra.

In de Splashklasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal. In de Optimist A was Mieke de Jong uiteindelijk de sterkste. Tot de laatste meter werd er gestreden om de titel. Julia Paardekooper en Tess Cuperus werden tweede en derde. In de B-klasse ging de hoofdprijs naar Flootje Beks.

De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C-klasse. Veerle Visscher ging hier met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Anyk Zuidinga en Kevin de Wit.

De 75 e Schildweek wordt gehouden van 17 juli tot en met 23 juli 2020.