Fleurige surfzeilen openen Schildweek

STEENDAM - Dit jaar waren de Windsurfers LT voor het eerst van de partij tijdens de Schildweek. Met hun fleurige zeilen mochten ze zaterdag ook als eerste van start.

Dat gaf mooie plaatjes op het water. Ze werden gevolgd door de grote 16m2-klasse en een grote groep met Lasers verdeeld over drie types (standaard, Radiaal en de 4.7). Na de Lasers gingen de Schakels, Splashen, Flitsen en Optimisten van start.

Onweer

Met het dreigende onweer besloot de wedstrijdleiding de eerste wedstrijd kort te houden. Dit was een goede beslissing. Op het moment dat de zeilers en surfers aan de kant waren kwam er een dikke regenbui over. Na deze bui is de tweede geplande wedstrijd gevaren onder prachtige omstandigheden.

Martijn Vos

In de 16m2 klasse gingen Jeroen de Groot en Demi Jansen als een speer van start en en als eerste over de finish, gevolgd door Theo Dik en Daniël Folkersma en Jaap en Janniek Jongsma. In de Windsurfer LT klasse was Martijn Vos heer en meester op de zaterdag met twee eerste plaatsen.

In de Laser standaard streden Marcel Vos en Harry Laan om het dagsucces. Dit werd in het voordeel van Harry Laan beslist, die de tweede wedstrijd wist te winnen.

Jaap en Janniek Jongsma

Zondag om 11 uur ging de eerste wedstrijd van start onder prachtige zeilomstandigheden. Er stond een windkracht 5 uit westelijke richting. In de 16m2 zeilden Erik Groeneveld en Elise Gruber naar het dagsucces, gevolgd door Jaap en Janniek Jongsma en Jeroen de Groot en Demi Jansen.In de top van de 16m2 klasse staan Jaap en Janniek Jongsma op dit moment op de gedeelde eerste plek met Jeroen de Groot en Demi Jansen.

Vier eerste plaatsen

In de Laser radiaal is David van den Heuvel duidelijk de snelste. In de wedstrijden scoorde hij vier eerste plaatsen. Als nummer twee volgt Lucie Voogd.

Bij de Flits A domineert het duo Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma, gevolgd door Jeanet Engelsma en Anouk Vissia en als derde koppel Judith Jasper en Tamar Zijlstra.

Bij de Optimist C klasse staat Kevin de Wit eerste na drie wedstrijden, gevolgd door Anyk Zuidinga en Veerle Visscher.

Tot en met donderdag zullen alle deelnemers blijven strijden voor een mooie plek in de ranglijst.