200 Kinderen vermaken zich tijdens Lutje Grut in Delfzijl

DELFZIJL - De eerste week van de kindervakantiespelen in Delfzijl, Lutje Grut, zit er al weer bijna op. De 200 deelnemende kinderen hebben zich prima vermaakt.

Het begon maandag traditioneel met het bouwen van hutten voor en door de groepen. Daarna stonden er ontzettend veel activiteiten op het programma, zoals samen zwemmen, muziekinstrumenten maken, disco en sporten bij Sport4Connect op sportpark Centrum.

Spooktocht

De woensdag was de speciale dag waarbij er overnacht mocht worden. Daar ging een griezelige spooktocht aan vooraf. De spanning werd onder andere weggenomen met het eten van veel chips. Op donderdag mocht er een beetje worden uitgeslapen, waarna er een excursie naar het Wilhelminapark volgde, met spelletjes, een bezoek aan de kinderboerderij en actief bezig zijn in het beweegpark.

IJsje van QMusic

Op het hoofdkwartier, gymzaal ‘t Rek aan Gevelsteen wachtte een bijzondere verrassing: alle kinderen kregen een ijsje. Die werden uitgedeeld bij de Q-Ice Cream Truck van radiozender QMusic. Eén van de leiders had zich voor dit presentje opgegeven bij de radiozender.

Vandaag keren vele kinderen vermoeid, maar voldaan, met een schat aan nieuwe ervaringen en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes huiswaarts. Veel van hen zijn maandag weer van de partij voor de tweede week.