Eerste exemplaar 'herinnering' voor burgemeester Adriaan Hoogendoorn

De bundel verschijnt naar aanleiding van een dichtwedstrijd. Samensteller en dichter Gerard Rozeboom uit Sappemeer schreef begin dit jaar een wedstrijd uit. Dichters konden hun eigen mooie of verdrietige herinnering als gedicht insturen. Een jury selecteerde de beste gedichten.

Werk van dichters uit Nederland, België en Midden-Groningen

Van 186 inzendingen zagen 86 dichters hun werk gepubliceerd in de bundel, sommige inzendingen zelfs met een foto als aandenken. 'Mijn herinnering' bevat het werk van dichters uit heel Nederland, zelfs uit België en ook uit Midden-Groningen. De derde plaats werd gewonnen door een inwoonster van deze gemeente: Karolien Postma.

Rozeboom draagt de bundel op aan Klaasjan Brouwer. Dit is besloten in overleg met zijn familie. Rozeboom verloor zijn ouders op jonge leeftijd en Brouwer was toen de uitvaartverzorger.

Herdenking begraafplaats De Stille Hof

Sindsdien is het contact gebleven en zaten ze later samen in de organisatie van de jaarlijkse herdenking op begraafplaats De Stille Hof in Hoogezand. Klaasjan Brouwer overleed vorige maand, hij verloor de strijd tegen kanker.

De bundel is vanaf donderdag 25 juli a.s. verkrijgbaar bij Bruna in Hoogezand en Jumbo in Sappemeer. Het boek kan ook worden besteld door een e-mail te sturen naar Gerard Rozeboom:

Per verkocht exemplaar gaat één euro naar KWF Kankerbestrijding.