Arjen Robben zwemt 8 km Groningen Swim Challenge

BEDUM - Arjen Robben zwemt op zaterdag 31 augustus de laatste acht kilometer van de Groningen Swim Challenge.

De in Bedum opgegroeide voetballer, die onlangs zijn afscheid als profspeler aankondigde, voegt zich bij de ruim 170 zwemmers die in estafettevorm de afstand tussen Zoutkamp en Groningen afleggen om geld in te zamelen voor het UMCG Kankerresearchfonds.

Het zwemfestijn wordt compleet gemaakt door de zwemmers van de City Swim die aaneensluitend finishen.

Ambassadeur

Robben is al jaren als ambassadeur verbonden aan de Groningen Swim Challenge en was in die hoedanigheid meerdere malen aanwezig rondom het evenement. Het beëindigen van zijn carrière gaf hem de ruimte om een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan. Robben: „Ik volg de Swim Challenge al jaren en heb nu de kans om zelf het water in te gaan. Acht kilometer zwemmen dat is een grote uitdaging voor iemand die niet gewend is dergelijke afstanden te zwemmen, maar voor het goede doel ga ik die graag aan.”

Kay van der Kooi

De oud-topvoetballer duikt bij de Dorkwerdersluis het water in met onder andere Kay van der Kooi, de weduwnaar van Paulien van Deutekom. Van der Kooi zwemt de volledige 35 kilometer vanuit Zoutkamp solo ter nagedachtenis van zijn begin dit jaar overleden vrouw. Hij is al maanden in training en zwom onlangs nog zes kilometer mee met Maarten van der Weijden. Beide zwemmers zullen zich met de rest van het deelnemersveld richting Oosterhaven begeven, waar vanaf 18.00 uur de eerste zwemmers finishen.

Eer

De organisatie van de Groningen Swim Challenge is in zijn nopjes met de toezegging van de ambassadeur. Bij monde van voorzitter Teunissen laten zij weten erg blij te zijn met de nieuwe toevoeging aan het deelnemersveld. „Wij organiseren met Groningse vrijwilligers een prachtige zwemtocht door onze provincie, waarmee geld wordt ingezameld voor toponderzoek in datzelfde Groningen. Als dé Groningse sportheld zich dan meldt om mee te zwemmen, kan je alleen maar ontzettend trots zijn. Dat een groot voetballer zich zo buiten zijn comfortzone gaat begeven speciaal voor de Swim Challenge is een eer.”

De Groningen Swim Challenge vindt voor de zesde keer plaats. Er zijn nog plaatsen voor de City Swim, anderhalf kilometer door de Groningse grachten.

Voor meer informatie over het evenement of deelname kan men terecht op: www.groningenswimchallenge.nl.