Topkorpsen naar Taptoe Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN - De organisatie van de Taptoe in Uithuizermeeden heeft voor zaterdag 5 oktober enkele topkorpsen weten vast te leggen.

Er zijn dan afwisselende en hoogwaardige muzikale shows te zien en beluisteren op het Johan van Veenplein. De Meijster taptoe is, met elk jaar rond de 3000 toeschouwers, één van de grootste burgertaptoes van Nederland.

Afsluiting Eemsmondweek

Waar de ‘taptoe’ oorspronkelijk een militair trompetsignaal was om aan te geven dat soldaten uit de kroegen naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen ‘den tap toe’ moesten doen, geldt de Taptoe in Uithuizermeeden als afsluiting van de driejaarlijks terugkerende Eemsmondweek.

De topkorpsen Showband Sternse Slotlanders (Franeker), Drum- en Showfanfare Jong Advendo (Sneek), Vrijwillig Fanfarekorps der Genie (Vught) en Jong Flora & Floraband (Rijnsburg) geven acte de présence.

Streetparade

Zaterdag 5 oktober gaan de korpsen zich vanaf 18.40 uur voorstellen aan Uithuizermeeden middels een Streetparade door het hele dorp. De aanvang van de Taptoe is om 20.00 uur.

Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er een (beperkt) aantal tribunekaarten beschikbaar. Die zijn binnenkort verkrijgbaar via Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden. De organisatie is nog op zoek naar sponsoren en heeft hiervoor verschillende, laagdrempelige sponsorpakketten beschikbaar. Voor meer informatie kunnen sponsoren contact opnemen via: taptoeuithuizermeeden@gmail.com.