Hutten bouwen als startsein 54e editie Kriebeldam

APPINGEDAM - Ruim honderd kinderen zijn hun schoolvakantie maandag begonnen met het deelnemen aan de Kindervakantiespelen Kriebeldam in Appingedam.

De eerste dag rondom het ASWA-gebouw stond voornamelijk in het teken van het bouwen van hutten als onderkomen voor de tien groepen. Het thema Survival kwam al een beetje in de hutten naar voren: sommige groepen hadden er uit de natuur wat groene elementen in verwerkt. .

Overnachting Elders

Kriebeldam staat twee weken lang bol van de activiteiten voor de kinderen tot en met groep 8 van de basisischool. Er zijn onder andere speurtochten en leuke excursies, naar bij voorbeeld Landgoed Ekenstein.. Die zullen zoveel mogelijk met Survival te maken. De woensdag blijft voor veel kinderen de spannendste dag. Dan is er ook een avondprogramma, dat wordt afgesloten met een overnachting.

Met voor de oudere kinderen een trip op de fiets naar ‘Elders’. De bestemming wordt altijd geheim gehouden. Daar wordt dan gezamenlijk met de vele leiders overnacht. Ondanks dat het om Survival draait, hebben de kinderen dan zeker wel een dak boven hun hoofd. En een goed bed, in de vorm van een luchtbed, ontbreekt ook niet.

Ruim 200 kinderen

Voor de tweede week hadden zich maandag al ruim tachtig kinderen opgegeven, dus er zullen dit jaar meer dan 200 kinderen meedoen. Opgeven kan nog tot maandagmorgen.

Voor meer informatie kan worden gekeken op de eigen website van Kriebeldam: www.kriebeldam.nl.