Schildweek voor 74e keer

STEENDAM - De 74e editie van het zeilevenement de Schildweek wordt van 19 tot en met 25 juli gehouden. Dit jaar is het thema van de Schildweek ‘Zaail’n in Golden Raand’.

Het is de negende keer dat de zeilweek tegelijk plaats heeft met het artistieke festijn Art Carnivale. Zeilvereniging Schildmeer brengt in de avonduren een programma voor de zeilers, maar iedereen kan ook terecht bij Art Carnivale waar de meer kunstzinnige toets wordt bespeeld.

Adriaan Hogendoorn

Op vrijdagavond 19 juli zal de Schildweek worden geopend in Paviljoen Boei 12 door Adriaan Hoogendoorn burgemeester van Midden Groningen. Aansluitend zal de prominentenrace worden verzeild. Zaterdagmiddag starten de wedstrijden op het Schildmeer voor alle deelnemers. In totaal zullen er tot en met donderdag 9 wedstrijden worden gevaren.

Zeven klassen

Er wordt gezeild in allerlei klassen. Bij de jeugd zijn dat de Optimist, Flits, Splash en Laser. Deze klassen zijn met grote groepen vertegenwoordigd dit jaar. Bij de volwassen zeilers is dit jaar de Zestienkwadraat klasse aanwezig met minimaal 25 boten. Zij zullen samen met de Schakel en Laser standaard aan de start verschijnen.

Windsurfers

Nieuw deze Schildweek is de samenwerking met Surfcenter.nl om de windsurfers te betrekken bij de Schildweek. In het weekend zullen zo’n 40 windsurfers aan de start verschijnen.

De ondernemers rond het Schildmeer hebben een echt feestprogramma in elkaar gezet, met veel live muziek.