Pups kijken en jeugdvoorstelling Kanoet in Zeehondencentrum Pieterburen

PIETERBUREN - Het zeehondenziekenhuis draait op volle toeren en in de zomervakantie kunnen bezoekers de zeehondenverzorgers van dichtbij aan het werk zien.

Sinds het zeehondenpup seizoen is aangebroken, begin mei, zijn er al meer dan 40 zeehondenpups opgevangen. De meeste door verstoring van omstanders en enkele ook omdat ze ziek of zwak waren. De eerste pup die binnenkwam was Cookie en samen met Elmo zijn ze een leuk duo om te zien, met beide zeehondenpups gaat het erg goed en op dit moment zitten zij in de laatste fase van de opvang voordat ze weer worden vrijgelaten op zee. Je kunt deze twee zeehondenpups via Social Media volgen en ze in het echt komen opzoeken in het Zeehondencentrum. In de Zomervakantie wordt er dagelijks bij de zeehondenpups door medewerkers meer verteld over de zorg van de pups en er kunnen dan ook vragen worden gesteld.

Eb en vloed nagebootst

Op het achterterrein zijn de Waddentuin en Waddenspeelplaats te ontdekken. Via boomstammen en touwen kunnen kinderen naar de verschillende eilandjes en er wordt zelfs eb en vloed nagebootst. Ook het zomerpaviljoen met kleine kaart is geopend met nabij een tijdelijke expositie over de containerramp MSC Zoë. Ook het 5 meter hoge Zoë de Ponie, gemaakt door Maria Koijck, kun je van dichtbij bekijken, het kunstwerk is een statement om de ramp onder de aandacht te blijven brengen.

Jeugdtheatervoorstelling Kanoet

Deze vakantie draait er ook iedere woensdag in juli de jeugdvoorstelling Kanoet. Kinderen en ouders kunnen gratis aanschuiven en het verhaal van de jonge Mient en de kanoet horen. Het toneelstuk is in samenwerking met vogelbioloog Theunis Piersma gemaakt, die ook in het toneelstuk te horen is als de vader van Mient. Bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier meer leren over deze Waddenvogel en het verhaal rondom zijn trek van Siberië naar de Waddeneilanden in Nederland.