Noodlift vanaf vrijdag beschikbaar voor bewoners Dijkzichtflat

De bewoners van de Dijkzichtflat kunnen vanaf morgen weer gebruik maken van een lift in hun flat. Woningcorporatie Acantus meldt dat de aanleg van de noodlift vordert.

Tijdens de brand die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond, raakte de normale lift buiten gebruik. De aanleg van de noodlift begon donderdagochtend en is naar alle waarschijnlijkheid morgen klaar.

De aanwezigheid van de lift is van belang voor enkele inwoners die wegens hun gezondheid ervan afhankelijk zijn. Totdat de noodlift is aangelegd verblijven nog acht huishoudens bij familie of vrienden.

Het gebrek aan een lift is niet de enige reden waardoor bewoners niet naar huis kunnen. Drie andere appartementen zijn tijdens de brand dusdanig beschadigd dat drie huishoudens noodgedwongen ergens anders moeten logeren.

Terug naar huis

Acantus gaat de komende periode de schade in kaart brengen om te kijken wanneer de bewoners weer naar hun huis terug kunnen. Het bedrijf laat weten dat het momenteel 'nog niet bekend is wanneer dit mogelijk is'.