Data DelfSail 2021 bekend

De zevende editie van DelfSail heeft plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 juni 2021. De Parade of Sail vanuit de Eemshaven naar Delfzijl is op donderdag, terwijl de schepen aan het eind van de zondag weer zullen vertrekken uit de haven van Delfzijl.

Deze data zijn het bestuur vastgesteld in nauw overleg met de Sail Training Organisation uit Engeland, die dat jaar vanaf 27 juni 2021 de Tall Ships Races 2021 houdt. De starthaven is dan Klaipeda in Litouwen en Delfzijl sluit daarbij aan. Door de data in overleg met alle partijen vast te stellen krijgen de schepen ook ruime gelegenheid om daar op tijd aan te komen.

Trainees

Intussen krijgen de huidige door DelfSail op pad gestuurde trainees echte zeebenen, zo blijkt uit de foto’s die zij sturen. Tijdens de reis van Aalborg naar Frederikstad gaan zij de masten in. Maar ze lopen ook wacht aan dek, helpen met de zeilen en doen allerlei voorkomende klussen aan boord, op de Thalassa en de Morgenster. Ze ervaren een klein voorproefje van hetgeen die duizenden trainees meemaken, die op 10 juni 2021 de Eemshaven binnenzeilen. Vandaag precies over 1 jaar en 11 maanden.