Drukte op Oldtimerdag Termunterzijl

TERMUNTERZIJL - Het was zondag een drukte van belang in Termunterzijl. De oldtimerdag met braderie, Visje kopen Termunterzijl, is in een paar jaar tijd een prima lopend evenement geworden.

Normaal gesproken komen de meeste bezoekers in het weekend inderdaad naar het kustplaatsje om een visje te kopen, maar de honderden oldtimers langs de weg naar het Gemaal Rozema zijn een attractie van formaat. Het aanbod is ook wel heel erg groot, met naast personenwagens campers, vrachtauto’s, een stoomwals, autobussen, brommers, tractoren en militaire voertuigen. De grote belangstelling zorgde ervoor dat er regelmatig files waren naar de parkeerplaatsen, vanwaar bezoekers in een huifkar naar het evenement werden vervoerd.

De drukte begon al om 11.00 uur op het moment dat de oldtimerrit vanuit Winschoten arriveerde. Deze eindigde in Termunterzijl. De deelnemers plaatsten hun voertuigen bij de voertuigen die hier reeds stonden opgesteld. In de loop van de dag kwamen ook veel mensen in hun klassieker langs.

In het aanbod waren dit jaar ook Vaargroep Nienoord, met radiografisch bestuurbare bootjes, en Spooktocht Appingedam opgenomen, met een kindvriendelijke spooktent.