Nieuwe exploitanten Schathoes Menkemaborg

UITHUIZEN - Ida Kamp (39) en Robert Thalau (42) zijn per juli de nieuwe exploitanten van het restaurant Schathoes bij de Menkemaborg in Uithuizen.

Zij volgen het echtpaar Harry en Corrie Bisschop op die ruim 8 jaar het Schathoes succesvol hebben gerund. De familie Bisschop is toe aan een nieuwe uitdaging en geeft met een gerust hart het stokje over aan dit jonge stel dat haar sporen heeft verdiend in de Groningse horeca.

Ida Kamp

Ida Kamp, afkomstig uit Uithuizen, was ruim 10 jaar kok bij ‘d Ouwe Brandweer aan het Gedempte Zuiderdiep en heeft aansluitend zowel voor het van der Valk concern in Hoogkerk als in Westerbroek gewerkt. Robert heeft ruim 19 jaar het bekende Buckshot Café aan het Zuiderdiep gerund. Beide waren toe aan de uitdaging om samen een eigen zaak op te zetten.

Goed niveau eetcafé

Ida en Robert hebben er zin in. Afgelopen weekend heeft de verhuizing plaatsgevonden. Het gezin gaat tevens op dezelfde locatie wonen. „De familie Bisschop heeft hier op hoog niveau gekookt, wij gaan ons vooral op het segment ‘goed niveau eetcafé’ richten,”vertelt het stel. „Met mooie, regionale streekproducten voor betaalbare prijzen. Ook komen daarnaast weer de zeer gewilde pannenkoeken op het menu te staan”.

Trouwfeesten

Het Schathoes blijft daarnaast beschikbaar als locatie voor trouw- en familieaangelegenheden en voor vergaderingen.

De locatie is alle dagen geopend. In het voor- en najaar IS maandag de sluitingsdag.