Drie zeges roeister Eva Griep van Neptunus

DELFZIJL - Zes wedstrijden, vier overwinningen en de tweede plaats, dat was de oogst voor Neptunus dit weekend op de Willem Alexander Baan in Rotterdam. Eva Griep zegvierde liefst drie keer. De laatste reguliere wedstrijd van het seizoen was voor Neptunus ook de meest succesvolle.

Eva Griep begon op vrijdagavond met winst op de 500 meter sprint in het meisjes 16 veld. Met haar tijd had ze ook in het meisjes 18 veld de eerste plaats behaald. Op zaterdag was ze weer eerste bij de meisjes 16, in de achtpersoonsboot. In een race waarin ook de meisjes achttien mee roeiden was alleen de ploeg (M18) die aan het eind van de maand naar een groot internationaal toernooi wordt uitgezonden sneller. Op zondag mocht Eva het weer alleen proberen, nu op de reguliere 2000 meter. Na een daverende start wist ze de aanvallen van de andere meiden af te slaan en maakte na 1000 meter de beslissende tussensprint. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. Het was voor Eva de eerste overwinning over twee kilometer in de skiff. Eva kwam ook nog in actie in de tweepersoonsboot met een Noors meisje dat op het laatste moment nog een partner zocht. Na een korte kennismaking stapten zij voor het eerst samen in de boot. Ze misten op twee seconden na de finale.

Maarten Veninga ging zaterdag twee keer over de baan. Ondanks dat het, naar eigen zeggen, geen Veninga weer was (te warm), waren de prestaties er niet minder om. In de jongens 16 vier werd met overmacht gewonnen. In de eenpersoonsboot roeide Maarten een nieuw persoonlijk record. Dat was niet voldoende voor de overwinning. Hij moest zijn ploeggenoot uit de vier voor laten gaan en genoegen nemen met de tweede plaats.