Elf Groningse jongeren varen mee in de internationale Tall Ships Races 2019

DelfSail 2021 heeft elf jongeren uit Groningen geselecteerd die mee mogen op de Tall Ships de Thalassa en de Morgenstern. Een deel van de groep presenteerde zich woensdagavond aan het bestuur.

Gehuld in oranje shirts staan vijf van de elf trainees voor het kantoor van Amasus in Delfzijl. Ze zijn er helemaal klaar voor om volgende week naar Aalborg (Denemarken) te vertrekken. Daar gaan de Tall Ships Races 2019 van start.

Die races duren van 5 tot 13 juli en de schepen varen van Denemarken naar de Noorse havenplaats Frederikstad.

Strenge selectie

De trainees moesten cv's en motivatiebrieven inleveren om kans te maken op een van de beurzen die DelfSail 2021 beschikbaar stelt voor de vaartocht.

,,Er is een strenge selectie gemaakt'', zegt Jan Koolhof van de Stichting DelfSail. ,,Deze jongeren doen niet alleen mee aan de race, ze worden ook ambassadeurs van onze stichting.''

Leuk avontuur

Bram Severs (15) vindt het spannend maar kijkt er erg naar uit. ,,Het is een leuk avontuur en een kans om een stuk van de wereld te zien.''

Het is de bedoeling dat de jongeren actief meedraaien in de scheepswacht op de tall ships Thalassa en Morgenstern. Ze hijsen de zeilen, staan aan het roer en schrobben het dek. Ze hoeven geen zeilervaring te hebben. De ervaren bemanning aan boord kan hen alles leren.

Aan de Tall Ships Races doen schepen vanuit heel Europa en zelfs Mexico mee. De reis heeft een waarde van 800 euro.