Benefietconcert Sonus Vita in 't Zandt

Vocaal Ensemble Sonus Vita geeft zondag 7 juli haar jaarlijkse benefietconcert in de Mariakerk in 't Zandt. Het gezelschap gaat een muzikale reis maken door tijd en ruimte.

Het gezelschap gaat een muzikale reis maken door tijd en ruimte. Door Duitsland gaat het met de beroemde familie Bach (met klinkende namen als Johann, Johann Christoph, Johann Michael én Johann Sebastian) en in Engeland treffen ze gelauwerde componisten als William Byrd, Thomas Tallis en Henry Purcell.

Ave Verum in vijfvoud

Het Ave Verum klinkt zal in vijf verschillende composities klinken: Gregoriaans, in motetten van William Byrd, Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Franz Liszt en Charles Gounod.

Blokfluitiste Anne-Marije de Haas uit Zwolle speelt solo op renaissancefluit en barokfluit met orgelbegeleiding door Anjo de Haan, die tevens de artistiek leider- en dirigent van het koor is.

Opbrengst voor Mariakerk

Het concert begint om 15.30 uur. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor de Mariakerk.