Primeur voor Loppersum: nieuwe tankautospuit mét nieuwe striping

De blusploeg van Loppersum neemt maandagavond een nieuwe tankautospuit in gebruik. Dit voertuig is bovendien het eerste met de nieuwe striping openbare orde en veiligheid.

De nieuwe auto van de brandweer in Loppersum beschikt over een grotere watertank en manschappencabine. Ook heeft de tankautospuit betere verlichting door ingebouwde schijnwerpers en een langere lichtmast.

De veiligheid is verbeterd doordat de nieuwe tankautospuit adaptief remt en een snelheidsbegrenzing activeert wanneer geen sprake is van spoed.

Nieuwe striping

De nieuwe tankautospuit is bovendien de eerste in de regio met nieuwe striping. Alle hulpverleningsvoertuigen van de overheid krijgen een nieuw uiterlijk. De bekende strepen van politie, brandweer en ambulance worden vernieuwd.

Het huidige ontwerp van de striping dateert uit 1993. Inmiddels zijn er folies die het licht vooral 's nachts beter reflecteren waardoor het voertuig nog duidelijker te zien is.

De strepen worden daarnaast tweemaal zo breed en wat hoger geplaatst. Dit sluit beter aan bij het ontwerp van de moderne voertuigen, die ronder en breder van vorm zijn dan oudere modellen.

Niet de eerste keer

Toevalligerwijs was de post Loppersum in 1998 ook de eerste in Groningen die een auto ontving met nieuwe striping.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is afgesproken dat pas bij vervanging nieuwe strepen gebruikt worden. Het verbeterde ontwerp wordt daardoor geleidelijk zichtbaar in het straatbeeld.