Drie Nederlandse titels dansers The Legacy

DELFZIJL - Dansschool The Legacy uit Delfzijl heeft afgelopen weekend werd in Steenwijk drie keer goud veroverd tijdens het Nederlands Kampioenschap Hiphop van Soneo. De finale werd dit keer verdeeld over twee dagen.

Dansschool The Legacy nam deel met tien teams. Tijdens de voorronde konden ze zich door middel van een hoge ranking plaatsen voor de finale. Alle tien wedstrijdteams wisten er in te slagen om de finale te halen. In die finale was de concurrentie groot. Maar alle teams wisten zich goed staande te houden en namen zelfs titels mee naar huis. De Nederlandse titels werden in de wacht gesleept door Notorious (10 tot 13 jaar) Ambush (14 tot 17 jaar) en Outlawz (18+).

In de hoogste categorie, wist Outlawz naast de Nederlandse titel ook de provincie Cup, de prijs voor de beste mix en de plaatsing voor het Europees Kampioenschap Hiphop 2019 in de wacht te slepen. Het EK zal volgend jaar plaatsvinden in Verona in Italië. Er waren tweede prijzen voor So Fly en The Streetsquad en Empire pakte de derde prijs.