SV Woltersum beleeft mooi eeuwfeest

WOLTERSUM - De sv Woltersum bestond op 18 juni precies honderd jaar. En dat hebben ze geweten in het 360 zielen tellende dorp. Het werd drie dagen lang een groot feest, waarbij ook veel mensen van buiten het dorp langs kwamen.

Onder andere bij de wedstrijd tussen oud-FC Groningen en een gelegenheidselftal van SV Woltersum. Het feest werd gehouden in samenwerking met de Vereniging van Volksvermaken en Dorpsbelangen. Zo viel ook de driejaarlijkse optocht valt met de festiviteiten samen. Die kreeg natuurlijk als thema sport. Want bij SV Woltersum draait het om meer dan alleen voetbal. De jubilerende club hield twee feestvonden, een receptie en er stond zondag een stormbaan opgesteld.

De inventieve sv Woltersum, die al een eeuw lang zonder kantine-inkomsten het hoofd boven water weet te houden, heeft om de kosten voor het jubileumfeest de dekken en een beetje een buffer op te bouwen een grote verloting op poten gezet. De hoofdprijs was een auto, een Kia Picanto, terwijl er ook mooie prijzen als een set e-bikes en een jaar lang voor 50 euro boodschappen per week bij de Coop in Ten Boer te winnen waren. Die prijzen ging naar respectievelijk: J. Schipper uit Roodeschool, Romke Beukema uit Groningen en Monique Becherer in Woltersum.