Jeugd geniet van les oud-tennistopper Jacco Eltingh

APPINGEDAM - De jeugdpelers van LTC ‘t Fivelveld in Appingedam hebben zaterdag volop genoten van de clinic van oud-wereldtopper Jacco Eltingh, ter gelegenheid van 100 jaar tennis in de Fivestad.

Eltingh liet vooraf al weten dat de kinderen hem wel niet zouden kennen, omdat zijn grote successen al een tijdje geleden zijn. Na het winnen van vier grandslams met dubbelspelpartner Paul Haarhuis heeft Eltingh jarenlang zo’n vijftig tot honderd van dit soort clinics gegeven. Tegenwoordig komt hij daar veel minder aan toe, omdat hij in dienst is van de landelijke tennisbond, de KNLTB..

Na de 38 jeugdspelers mochten ook nog 31 senioren meedoen aan een clinic. Eltngh deed dit met zeer veel enthousiasme en passie en dit sloeg zeker over op de deelnemers van de clinics maar ook op het publiek op het terras. Eltingh sloot af met een demonstratiewedstrijd. Jacco speelde de dubbel met de geboren Damster Krijn Reinigert die op zijn top als hoogste notering nummer 282 van Nederland had. De dubbel werd gespeeld tegen de broers Jarno en Sander Jans. Beide broers behoren tot de top van Nederland. Jarno staat waarvan Jarno op dit moment 55ste op de ranking van Nederland. Het werd een zeer spectaculaire tennispartij met lange slagenwisselingen. Het publiek met volle teugen van deze op zeer hoog niveau gespeelde partij.

Het jubileumfeestwas mede daardoor een groot succes. Volgens voorzitter Erik Mooij hebben meer dan 750 mensen over de hele dag het tennispark bezocht. In het centrum van Appingedam vond op hetzelfde tijdstip een groot beachvolleytoernooi plaats. Om het publiek de gelegenheid te geven om beide evenementen te bezoeken werden er drie oldtimers ingezet. Deze reden continu op en neer tussen beide evenementen. Hier is heel veel gebruik van gemaakt. Ook door veel Damsters die het tennispark aan de Farmsumerweg nog nooit hadden bezocht hadden. Een veel gehoorde reactie was: ‘ik heb nooit geweten Appingedam zo’n mooi tennispark heeft’.