Daniël van Kaam met FC Groningen tegen oude club

APPINGEDAM - In het kader van 110 jaar voetbal speelt DVC Appingedam zaterdag 29 juni tegen FC Groningen. FC Groningen zal met de nieuwe selectie van het komend voetbalseizoen aantreden. Tot deze A-selectie behoort de 18-jarige Daniӫl van Kaam uit Delfzijl.

Van Kaam heeft tot z’n elfde jaar bij het toenmalige v.v. Appingedam gespeeld. FC Groningen heeft hem vanuit de jeugd daar opgepikt en hij voetbalt inmiddels alweer zeven jaar voor de Trots van het Noorden.

De club heeft de jeugdinternational twee jaar gelden een contract aangeboden om hiermee de vooruitgang en tevredenheid over zijn prestaties te onderstrepen.

Afgelopen seizoen maakte Daniӫl een stormachtige ontwikkeling door met als hoogtepunt zijn officiële debuut in het eerste elftal op 6 oktober 2018, in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

„Het laatste seizoen is inderdaad alles snel gegaan,”aldus de middenvelder. „Ik was aan het begin van het seizoen nog A-junior (onder 19 jaar), maar mocht in de voorbereiding beginnen bij de beloften (onder 23 jaar). Ook heb ik in die periode een paar oefenwedstrijden meegespeeld met het eerste elftal.”

Hoofdtrainer Danny Buijs was hier dusdanig tevreden over dat Van Kaam toegevoegd werd aan de A-selectie. Met als beloning de eerste minuten tijdens een officiële competitiewedstrijd.

Sindsdien traint van Kaam volledig mee met het eerste elftal en heeft voornamelijk in het beloftenelftal zijn wedstrijdminuten gemaakt.

Voor het komend seizoen is van Kaam duidelijk: „Ik heb afgelopen seizoen natuurlijk mogen proeven aan het hoogste niveau, maar ik wil nu ook de volgende stap maken. Ik hoop daarom ook op meer speelminuten en ben ervan overtuigd dat ik van waarde kan zijn voor dit elftal.”

Als voorbereiding op dit seizoen speelt de FC aanstaande zaterdag dus tegen DVC Appingedam, de club waar het voor Daniӫl allemaal begon. „Dit wordt inderdaad voor mij een speciale wedstrijd. Bij Appingedam heb ik een hele leuke tijd gehad. We zijn twee keer kampioen geworden en ik heb veel vrienden gemaakt. Ik ken de mensen en sommige spelers ook nog steeds. Ik heb er daarom zin in om na zeven jaar weer eens in Appingedam te mogen spelen.”

De wedstrijd begint om 14.00 uur.