42 Teams op roofvissenjacht

FARMSUM - Er verschenen zaterdag 42 boten aan de start voor de Predator Challenge in Farmsum, onder wie 12 teams uit Duitsland.

Voor deze roofviswedstrijd waren twee wateren geselecteerd. De Challenge zit hem in het feit dat de deelnemers niet weten op welke van de twee wateren ze gaan vissen. Dat wordt via loting bepaald.

De organisatie was in handen van René Hunfeld van de Nautische Unie in Farmsum, Robert van der Kamp van Visgids Groningen en Henry Posthumus van Henry’s Hengelsport in Farmsum.

Nadat de deelnemers een briefing hebben ontvangen konden ze zich verplaatsen naar het Oldambtmeer en het Schildmeer. De vissen die meetellen voor de wedstrijd zijn alleen de roofvissen: snoek, snoekbaars en baars. Alle vangsten worden ook weer teruggezet. De vangstregistratie gaat via een link die de deelnemers toegestuurd hebben gekregen. Onder vermelding van hun boot- en vangstnummer, soort vis en lengte van de vis worden alle inzendingen geregistreerd. Van alle vangsten die zijn geregistreerd moeten de deelnemers ook een foto met vangstnummer kunnen overleggen. De top van het klassement en de deelnemers met de grootste vis per soort worden op deze wijze gecontroleerd.

In totaal zijn er 154 maatse vissen gevangen met een totale lengte van maar liefst 9505 centimeter. De winnaars van het overall klassement (totale lengte van de vangsten) hadden 855 centimeter aan roofvis bij elkaar gevist.

De prijzen waar de winnaars uit konden kiezen waren onder meer Belly boten en een complete hengelset. Het totale prijzenpakket had een waarde van €3500,00.

Na de prijsuitreiking was er voor alle deelnemers en vrijwilligers een gezellige barvbecue bij de Nautische Unie in Farmsum.