Oud-wereldtopper Jcco Eltingh bij 100-jarig Fivelveld

APPINGEDAM - Tennisvereniging Fivelveld uit Appingedam viert haar 100-jarig bestaan. Het begon in 1919 met 20 leden en één betonbaan en is nu 100 jaar later uitgegroeid tot een volwaardige vereniging met meer dan 200 leden en maar vijf gravelbanen.

De club gaat dit lustrum groots vieren. Het hoogtepunt zal liggen op zaterdag 22 juni. Dan bezoekt oud-tennistopper Jacco Eltingh van 3 tot 7 uur het tennispark. Eltingh is de tennisspeler die vooral grote successen boekte in het dubbelspel, samen met Paul Haarhuis. Samen wonnen ze vier grandslams en stonden ze als koppel jarenlang op de eerste plaats van de wereldranglijst. De tennislegende zal een demonstratiewedstrijd spelen tegen een provinciale topper en clinics geven aan zowel jeugd- als seniorleden. Tevens zal iedereen de mogelijkheid krijgen om een game tegen Jacco te spelen.

Omdat er tegelijkertijd een groot beachvolleybaltoernooi is in de Fivelstad rijden er drie oldtimers continu op en neer rijden tussen beide evenementen. Iedereen is op deze dag welkom bij de club.

Na het optreden van Jacco Eltingh zal om 7 uur het grote feest beginnen. Een gezellige reünie voor alle tennisliefhebbers in de regio. Iedereen die ook maar iets heeft met de vereniging is hier voor uitgenodigd.

Donderdag 20 juni van 1600 uur tot 16.45 uur wordt er voor de basisschool kinderen vanaf 6 jaar een gratis jeugdclinic verzorgd door een gediplomeerde trainer. Aanmelden voor deze clinic: fivelkids@fivelveld.nl.