100 Jaar voetbal Delfzijl afgesloten met feestdag

DELFZIJL - Het jubileumjaar 100 Jaar Voetbal in Delfzijl wordt zaterdag 22 juni afgesloten met een feestdag op Sportpark Centrum.

Vanaf 13.00 uur vinden daar diverse voetbalactiviteiten plaats. De wedstrijden worden gespeeld door teams van alle verenigingen die hebben bijgedragen aan 100 jaar Voetbal in Delfzijl: Oosterhoek, Farmsum, Eemsboys en Neptunia. Tevens zullen er drie dameselftallen aantreden.

Vanaf 13.30 uur zijn er voetbalactiviteiten voor jeugd tot en met 14 jaar en ook is het mogelijk om een vrijwillig toernooitje te spelen. Rond 16.30 uur wordt er een walking voetbalwedstrijd gespeeld door mensen die ooit bij een van de verenigingen hebben gespeeld. Om 17.30 uur vindt de onthulling van een gedenkplaat plaats. Die gedenkplaat heeft te maken met een gebeurtenis die plaatsvond in de 100 Jaar Voetbal van Delfzijl. Aansluitend is er een grote barbecue (opgave is niet nodig) en vanaf 20.00 uur treedt de band Van Geeft Hem op. Tijdens de gehele dag is er de mogelijkheid om een bijzonder magazine over 100 jaar Voetbal Delfzijl aan te schaffen.

De feestelijke afsluiting van 100 Jaar Voetbal Delfzijl is voor iedereen toegankelijk.