Zwemmer Ivo Kroes dubbel Nederlands kampioen

DELFZIJL - De 16-jarige Ivo Kroes van zwemvereniging Azuro heeft tijdens de NK lange baan voor junioren in het Pieter van den Hoogenbandstadion twee keer goud gehaald.

Ook pakte hij een medaille van een andere kleur. Vrijdag wist schoolslagspecialist uit Holwierde op de 50 meter schoolslag een tijd te zwemmen van 30.74, goed voor een bronzen medaille. Zaterdag stond de 200 meter schoolslag op het programma. Na 100 meter lag Kroes ruim een seconde achter op zijn concurrenten Angus Corbeau en Esper Schreurs. Met een enorme eindsprint wist hij zich terug te vechten en gaf beide heren het nakijken door ruim een seconde eerder als eerste aan te tikken in 2.24,49.

Zondagochtend werd de 100 meter schoolslag gezwommen. Kroes plaatste zich als tweede (1.07,50) voor de finale later in de middag. Na een enigszins trage start in de finale wist hij de leiding te nemen en opnieuw voor Schreurs en Corbeau aan te tikken in een gouden tijd van 1.06,52.

Bij de meisjes Junioren 1 heeft de 12-jarige Sanne Bosker voor het eerst deelgenomen aan deze landelijke kampioenschappen. Zij zwom de 50 meter vrije slag in een tijd van 32.26 en wist daarmee haar inschrijftijd te evenaren.