Meijster Rommelmarkt

UITHUIZERMEEDEN - Het dorp Uithuizermeeden staat op zaterdag 22 juni in het teken van de Meijster rommelmarkt. In- en om de boerderij van de familie Ubbens, zal het ruime assortiment aan gebruikte spullen worden uitgestald.

Om exact negen uur gaan de deuren van de boerderij aan het Oranjeplein open en kan men zich laten verrassen door het gevarieerde aanbod. Op de markt vindt men onder andere: tweedehands kleding, glaswerk, meubelen, curiosa, huishoudelijke artikelen, spullen voor de camping, gereedschap, lampen, tassen, speelgoed en spullen uit ‘grootmoeders tijd.

Allemaal ingebracht door inwoners van Uithuizermeeden. Nieuw dit jaar is de ‘Vintage- en Retrohoek’. Goede oude spullen, sprekend voor de periode 1920 -1980.

Een motivatie om spullen aan de Rommelmarkt te doneren, is het goede doel waaraan de opbrengst jaarlijks wordt geschonken. Traditiegetrouw gaat 50% van de opbrengst naar één of meerdere lokale doelen. Dit jaar is gekozen voor: Stichting Vakantieweek Uithuizermeeden. Zij viert haar 45-jarig jubileum. Ook is er een financiële bijdrage voor Stichting Aula Uithuizermeeden, voor het vervangen van de tegelvloer in de aula.

De Meijster rommelmarkt is één van de grootste deels overdekte rommelmarkten in de omgeving. De markt wordt georganiseerd vanuit de PKN gemeente van Uithuizermeeden.

.